VRIŠTAO NA NJEGA

Kanje Vest: Pozvao sam Trampa da mi bude potpredsjednik

Tramp je kristalno jasno dao do znanja da neće nikoga osim samog sebe podržati na predsjedničkim izborima 2024. godine

Kanje pozvao Trampa da mu bude potpredsjednik. Instagram / Screenshot

H. J. I.

26.11.2022

Američki reper Kanje Vest (Kanye West) objavio je da je rekao bivšem predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) da bi bio sjajan kandidat za njegovog potpredsjednika 2024., na što je bivši američki predsjednik poludio, prenijela je njemačka novinska agencija dpa.


Tramp počeo vrištati

Reper sada poznat kao Je tvrdi da je rekao bivšem predsjedniku da želi da se Tramp kandidira za potpredsjednika na listi za Bijelu kuću koju predvodi on kao predsjednički kandidat, tokom burnog sastanka na Traampovom imanju Mar-a-Lagu u Palm Biču na Floridi.

- Mislim da je Tramp bio najviše uznemiren što sam ga zamolio da bude moj potpredsjednik - rekao je Kanje u videu objavljenom na nedavno vraćenom Twitteru. 

- To ga je uhvatilo nespremnog.

Tramp je kristalno jasno dao do znanja da neće nikoga osim samog sebe podržati na predsjedničkim izborima 2024. godine. 

- Tramp je zapravo počeo vrištati na mene za stolom govoreći mi da ću izgubiti - nastavio je Kanje. Reper je Trampu rekao da se smiri:

- Rekao sam: "Stani, stani, stani, Tramp, ti pričaš s Jeom.

Reper u problemima u zadnje vrijeme

I Vesta i Trampa nedavno je vratio na Twitter novi vlasnik platforme, milijarder Ilon Mask (Elon Musk). Ako se Vest kandidira 2024., to bi mogao biti test prijateljstva dvojice muškaraca i krajnje desnog političkog saveza. Vestov ugled pada u zadnje vrijeme, pogotovo otkako je dao niz antisemitskih izjava tvrdeći da židovska kabala kontrolira glazbeni biznis i medije.

Repera su napustili Adidas i drugi vrhunski brendovi, a njemački proizvođač patika sada istražuje izvještaje o njegovom navodnom neprimjerenom seksualnom ponašanju vezanom uz poslovanje.

Tramp je prošle sedmice službeno najavio predsjedničku kampanju za povratak 2024., samo nekoliko dana nakon što su republikanci postigli slabije rezultate od očekivanih na izborima u sredini predsjedničkog mandata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.