ZVIJEZDE

Kanje Vest slavi 43. rođendan: Svi reperovi skandali

Njegovo bogatstvo se procenjuje na nevjerovatnih 1,3 milijardi dolara

Kanje Vest. Agencije

Avaz.ba

8.6.2020

Slavni Kanje Vest (Kanyei West), danas slavi 43. rođendan, a osim što je u braku sa Kim Kardašijan (Kardashian), najpoznatijom rijaliti zvijezdom na svijetu, reper je i jedna od najskandaloznijih muzičkih zvijezda.

Rođen je u Atlanti, a njegovi roditelji su se razveli kada je imao tri godine i on se sa majkom odselio u Čikago. Karijeru je započeo 2004.,  a već godinu kasnije napravio je skandal i prozvao tadašnjeg predsjednika SAD-a Džordža Buša (Geogrge Bush) u programu uživo. 

Tokom humanitarnog koncerta za žrtve uragana Katarina, koji se prenosio uživo na televiziji NBC, a gdje je Kanje bio jedan od govornika, u jednom trenutku odstupio je od scenarija i rekao: "Džordž Buš ne haje za crnce", tada je producent isključio mikrofon i kameru sklonio sa repera.

Kasnije, tokom 2006, započeo je niz incidenata na dodjelama muzičkih nagrada. Poslije objavljivanja nominacija za dodjele Gremi nagrada 2006, Vest je izjavio da će "imati problem" ako ne bude osvojio nagradu za "Najbolji album godine", jer kako je on tvrdio u njega uložio previše truda.


Kim Kardašijan i Kanje Vest. Agencije

Početkom novembra 2006., kada njegov spot "Touch the Sky" nije dobio nagradu za "Najbolji spot" na dodjelama evropskih MTV nagrada, Vest se popeo na binu dok su pobjednici, dobijali nagradu. On se tada raspravljao kako bi on trebalo da dobije to priznanje. Zbog tog ispada javno se izvinio tokom svog sljedećeg nastupa u Australiji.

Septembra 2007. , tokom emisije "Saturday Night Live", Kanje je nagovijestio da njegovo rasno porijeklo igra ulogu u tome što nije izabran da te godine otvori ceremoniju "MTV Video Music Awards (VMA)", i zato što je ta uloga dodijeljena Britni Spirs (Britney Spears) koja po njegovom mišljenju, tada nije imala hit.

Najveći skandal je izazvao 2009., također na dodjeli MTV nagrada, dok je Tejlor Svift (Taylor Swift) primala svoju nagradu za "Najbolji ženski spot". Vest se popeo na binu i uzeo joj mikrofon, pa rekao da je Bijonsin spot "Single Ladies", koji je također bio nominiran - jedan od najboljih spotova ikad snimljenih. Ubrzo je sklonjen sa bine i izbačen iz daljeg programa zbog svog ponašanja.

S Kim Kardašijan se vjenčao na glamuroznoj ceremoniji u maju, 2014. Kim je nosila vjenčanicu čuvenog brenda "Givenchy", a cijena se procenjuje na 500.000 dolara. Njih dvoje imaju četvoro djece, koji su, osim najstarije kćerke, rođeni uz pomoć surogat majke.

Repera je prije nešto više od mjesec dana ugledni magazin "Forbs" proglasio za milijardera, a njegovo bogatstvo se procenjuje na nevjerovatnih 1,3 milijardi dolara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.