PJESMA VEĆA OD ŽIVOTA

Objavljen prvi trejler filma "Toma"

Svjetska premijera 20. avgusta, na zatvaranju 27. Sarajevo Film Festivala

L. K. P.

16.8.2021


Film "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajedno potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić premijerno će biti prikazan  20. avgusta, na zatvaranju Sarajevo Film Festivala, a sada uoči premijere objavljen je i prvi trejler. Ovo ostavrenje će 21. avgusta otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu.

Koliko sjećanja staje u san? Koliko sjećanja staje u pjesmu? Koje su pjesme veće od života? sve tajne odgovora kriju se u filmu.

Film „Toma“ prvi je biografski film, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u bivšoj Jugoslaviji.

Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih – opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.


Glumci iz filma "Toma". Agencije

Kako je Toma Zdravković volio, patio, bježao i ponovo se vraćao svojoj duši – dočarao nam je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik raskošne Silvane Armenulić povjeren Tamari Dragičević.

Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to u filmu nam donosi kompozitor i producent Željko Joksimović.

U ulogama onih koji su činili njegov život gledat ćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.


Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest mjeseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi.


Film „Toma“ će svoju svjetsku premijeru imati 20. avgusta na Filmskom festivalu u Sarajevu,

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.