INOVACIJE

Prozirni mobitel: Nothing Smartphone pravo osvježenje na tržištu

Ima zadnju stranu koja otkriva unutrašnje komponente, pružajući futuristički i minimalistički izgled

Telefon za svakoga. Instagram

Z. K.

19.6.2024

U svijetu preplavljenom pametnim telefonima koji nude slične funkcionalnosti i dizajn, Nothing Smartphone se izdvaja kao pravo osvježenje.

Jedinstveni spoj

Nothing, kompanija koju je osnovao Carl Pei, poznat po svom radu u OnePlusu, postavila je sebi ambiciozan cilj unijeti inovaciju i transparentnost u industriju mobilnih uređaja. Nothing Phone, njihov prvi pametni telefon, privukao je veliku pažnju još od najave, obećavajući jedinstven spoj dizajna, performansi i korisničkog iskustva.

Nothing Phone se odmah izdvaja svojim prozirnim dizajnom, što je postao zaštitni znak kompanije. Ovaj pametni telefon ima zadnju stranu koja otkriva unutrašnje komponente, pružajući futuristički i minimalistički izgled. Prozirnost nije samo estetska odluka, već i dio filozofije kompanije koja teži ka potpunoj transparentnosti prema korisnicima.

Uz LED svjetlosne trake koje se nalaze ispod staklene površine, telefon ne samo da izgleda impresivno, već i funkcionalno obavještava korisnika o notifikacijama, pozivima i drugim događajima.

Brže pokretanje

Ispod atraktivne spoljašnjosti, Nothing Phone donosi impresivne performanse zahvaljujući najnovijem Qualcomm Snapdragon procesoru koji omogućava besprijekorno multitasking iskustvo, brže pokretanje aplikacija i odličnu energetsku efikasnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.