TRAVEL LOCAL

Ovo su tri najpopularnije turističke destinacije u 2024.

San Hoze jedno od najpopularnijih turističkih mjesta Kostarike

Nezaobilazni Vijetnam. Wanderon

Z. K.

20.5.2024

Prema podacima Travel Local-a Kostarika, Grčka i Vijetnam će biti najpopularnije turističke destinacije u 2024. godini. Turistička kompanija je analizirala podatke o rezervacijama kako bi otkrila najpopularnije destinacije, kao i najbolji mjesec za njihovu posjetu.

Grčka

Grčka je proglašena za drugu najpopularniju destinaciju za posjetu, a oktobar je naveden kao najbolje vrijeme za odmor u zemlji. Dok većina turista u Grčkoj odlazi na mjesta kao što su Mikonos, Santorini i Krit, postoji mnogo drugih manje poznatih destinacija koje treba posjetiti, uključujući poluotok Pelion gdje je poznato da lokalno stanovništvo odmara.

Smješten između Atine i Soluna, poluotok Pilion izlazi na Egejsko more i dom je za više od 70 šarmantnih sela i mnogo pješčanih plaža, navodi The Sun.

Kostarika

San Hoze jedno od najpopularnijih turističkih mjesta Kostarike gdje se sastaju posjetioci iz cijelog svijeta. To je ujedno i njen glavni grad, a preplavljen je mjestima od historijskog, umjetničkog i kulturnog značaja. Ukoliko planirate putovanje na Kostariku obavezno posjetite i Manuel Antonio, La Fortun u San Karlos gdje se nalazi poznati vulkan, Tamarindo koji odlikuju prelijepe plaže i puno opcija za vodene sportove.

Vijetnam

Nezaobilazna destinacija u Vijetnamu je svakako Hanoj, koji je jedan od najstarijih gradova jugoistočne Azije, osnovan čak 1010. pod imenom Tang Long - zmaj koji se uzdiže. Međutim, ubjedljivo najpopularnija destinacija u Vijetnamu jeste zaliv Halong. On se nalazi na sjeveroistoku Vijetnama u Južnom kineskom moru, a nalazi se i na UNESKO-vom spisku svjetske baštine. Odlikuje ga više od 3.000 nestvarnih otoka i čarobni podvodni svijet.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.