TREBA LI IPAK IĆI

Je li u pravu: Kum odbija doći na vjenčanje jer njegova djevojka nije pozvana

Jedan je kum shvatio sve previše lično kada njegova djevojka, s kojom je u vezi šest mjeseci, nije pozvana na vjenčanje njegovog prijatelja

Odbio je doći jer njegova djevojka nije pozvana. Facebook

M. Z.

25.10.2023

U tako posebnim danima kao što je vjenčanje najboljeg prijatelja razumljivo je da kao gost želite da i vaša bolja polovica bude tamo. Ali jedan je kum shvatio sve previše lično kada njegova djevojka, s kojom je u vezi šest mjeseci, nije pozvana na vjenčanje njegovog prijatelja. Na kraju je odbio biti kum ili uopće prisustvovati velikom danu, prenosi Metro.

Pisao na Redditu

Nezadovoljni kum je na Redditu podijelio svoju frustraciju i napisao:

- Jedan od mojih najboljih prijatelja nedavno se zaručio za svoju djevojku s kojom je bio četiri godine. Vjenčat će se sljedeće godine i bio sam presretan zbog njih. Prije nekoliko dana me zamolio da mu budem kum i ja sam rekao da, nikada ne bih razmišljao o tome da kažem ne, ali jučer su podijeljene službene pozivnice i moja je djevojka dobila samo večernji poziv.

On to nije prihvatio i upitao je zašto bi joj bilo dopušteno prisustvovati samo večernjoj proslavi, na što je mladoženja odgovorio da imaju mjesta samo za 50 gostiju na ceremoniji i za 100 na večeri - sva dodatna mjesta bi više koštala.

Kum je dodao:

- Da se radi o slučaju da oni imaju veliku porodicu i krug prijatelja te da moraju napraviti rez, ne bih se ljutio zbog toga, ali oboje imaju vrlo male porodice. Tada sam saznao da su ljudi koje su upoznali online igrajući videoigre pozvani i ne samo to, već su pozvani i njihovi partneri.

Rekao je da je mlada malo posebna i ''ne voli nove ljude u svom životu'' te da je njegova djevojka rijetko bila pozivana na okupljanja u njihovoj kući, uprkos tome što se on od prvog dana trudio pozvati je.

Odbio je biti kum

- Bio sam sa svojom djevojkom šest mjeseci, a do vjenčanja će proći dvije godine. U svakom slučaju, na kraju sam rekao svom prijatelju ne samo da neću biti kum nego neću ići na vjenčanje i malo je reći da nije bio baš zadovoljan, piše Večernji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.