SARAJEVO

Posjetite Zimski salon knjige

Ponuda je raznovrsna i prilagođena svim uzrastima

Sarajevo: Zimski salon raj za ljubitelje knjige. Arhiv

Avaz.ba

14.12.2018

Gradska galerija “Collegium artisticum” domaćin je 14. po redu Zimskog salona knjige, u organizaciji izdavačke kuće ''Šahinpašić''.

Zimski salon knjige je otvoren jučer, a već je privukao veliki broj posjetilaca i brojne ljubitelje knjiga.

Sarajevskoj publici se predstavlja više od 40 izdavača i knjižara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Na štandovima se mogu pronaći najnoviji naslovi, kako iz našeg regiona tako i iz svijeta. Ponuda je poprilično raznovrsna i prilagođena svim uzrastima koji mogu pronaći odgovarajuće štivo po sajamskim cijenama.

Posebno raduje činjenica da svoje štandove na ovogodišnjem salonu imaju Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Orijentalni institut Univerziteta u Sarajevu, Institut za historiju Univerziteta u Sarajevu, Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu te Zemaljski muzej. 

Posjetioci sajma se na ovaj način mogu upoznati s izdavaštvom ovih javnih naučnoistraživačkih institucija te kupiti vrijedne knjige po iznimno povoljnim cijenama. Svoja izdanja će do 24. decembra predstavljati i Biblioteka za slijepa i slabovidna lica.

U narednim danima posjeta bi trebala biti još veća, a u skladu s već ustaljenim tradicijama, na Zimskom salonu knjige se očekuju i brojne školske ekskurzije, s glavnim ciljem da se kod učenika potakne ljubav prema pisanoj riječi i navika čitanja.

Salon je otvoren svakim danom od 10 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.