SARAJEVO

Jedna od granata pala je u ulicu gdje je bila škola

Obilježena 24. godišnjica masakra u ulici Oslobodilaca Sarajeva

F. Sa.

5.2.2018

Na Dobrinji je na jučerašnji dan prije 24 godine ubijeno devet sugrađana dok su čekali u redu za humanitarnu pomoć. S agresorskih položaja ispaljene su tri granate, jedna je pala na asfaltnu pješačku stazu kod javne garaže, druga iza zgrade i treća je udarila u lijevi gornji ugao prozora stana. Tada je ubijeno devet, a ranjeno 16 sugrađana, a među njima i dvoje djece.

Delegacije Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, Kantona, Grada i Općine Novi Grad jučer su proučile Fatihu, odale počast i položile cvijeće na spomen-obilježje u ulici Oslobodilaca Sarajeva do broja 8.

Ovom tragičnom događaju svjedočio je i Ekrem Čaušević, koji je bio na balkonu kad je ispaljena prva granata.

- Prva granata pala je u ulicu gdje je bila škola, druga je udarila u zgradu, a treća je pala kod garaža. Od granate koja je ispaljena u zgradu, poginuli su brat i sestra - kazao je Čaušević.

Tog kobnog dana, Ibri Spahiću poginuli su sin Mirsad, koji je imao 24 godine, i kćerka Selma, koja je imala 10 godina.

- Mi, roditelji, koji smo živi, ogorčeni smo na situaciju. Ni nakon 24 godine niko nije odgovarao za zločine koji su počinjeni - kazao je Spahić.

Tog dana ubijeni su Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera.


Čaušević: Udarila u zgradu

Spahić: Ogorčeni smo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.