HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović: Zašto bi u Hrvatskoj zabranili TikTok jer Brisel kaže da je opasan

Ne znam, možda hoćemo, možda nećemo, ali gdje se tu nas pita

Milanović: Komentarisao najavu Fon der Lajen. Vjeran Žganec-Rogulja / Pixsell

E. Ć.

1.5.2024

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Budinščina, a govoreći o fondovima Evropske unije. 

Tom prilikom je rekao kako Hrvatsku evropski fondovi neće obogatiti i da ne ta zemlja ne može biti evropski socijalni slučaj.

O evropskim fondovima

- Moramo se boriti i razmišljati tako da svojom sposobnošću, svojom pameću, idejama stvaramo novu vrijednost i novi novac. Evropski fondovi tome, u pravilu, ne služe, i ideja je da ne služe jer oni koji su ih osigurali, a to su bogatije države od nas, ne žele da im Zagorje i Hrvatska budu direktna konkurencija - kazao je on.

Komentarisao je i najavu predsjednicu Evropske komisije Ursule fon der Lajen (Von der Leyen) o zabrani TikToka.

Ništa mi ne znači

- Sada slušamo predsjednicu Evropske komisije koja kaže da će EU zabraniti društvenu mrežu TikTok na prostoru cijele Unije. TikTok je neki oblik komunikacije među mladima, dakle neka sloboda. Zašto bi to zabranili na prostoru Hrvatske, Mađarske ili Poljske ako mi tako nećemo?

Ne znam, možda hoćemo, možda nećemo, ali gdje se tu nas pita? Dakle, neko iz Brisela kaže zabranit ćemo TikTok jer on je opasan. Meni TikTok ništa ne znači, ali znače mi sloboda da se moja djeca time služe ako žele - rekao je Milanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.