CRNA GORA

Katniću i Lazoviću određen pritvor do 30 dana

Katnić i Lazović su uhapšeni 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore

Tokom privođenja Katnića. R.R./ATAImages

N. H.

23.4.2024

Bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nekadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije Zoranu Lazoviću određen pritvor do 30 dana, potvrdio je danas Viši sud u Podgorici rješenje sudije za istragu.

Sud je odluku donio na osnovu žalbe koju je Katnić sam napisao i na osnovu žalbe odbrane Lazovića.

Odlukom Višeg suda 16. aprila, određen je pritvor do 30 dana Milivoju Katniću i Zoranu Lazoviću, zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke, podsjeća portal RTCG.

Katnić i Lazović su uhapšeni 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotrebe službenog položaja.

Prvo djelo se odnosi na ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 28. decembra 2020. godine, a drugo na zaštitu jednog od čelnih ljudi "kavačkog klana" Duška Roganovića.

Katnić se sumnjiči da je, ''kao pripadnik kriminalne organizacije'', sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću kao i da je, postupajući po Lazovićevom naređenju predmet vezan za Duška Roganovića dao u rad pripadniku kriminalne organizacije, okrivljenom Saši Čađenoviću, bivšem specijalnom tužiocu.

Lazović je bio istaknuti funkcioner Agencije za nacionalnu sigurnost (ANB), a Milivoje Katnić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razriješen je 2022. godine.

I Katnić i Lazović su negirali krivicu, prenose podgorički mediji.

List "Dan" je u međuvremenu objavio, pozivajući se na nezvanične informacije, da je Katnić nastavio štrajk glađu u koji je stupio kada mu je određeno tužilačko zadržavanje.

Nadležne institucije nisu saopćile podatke o njegovom zdravstvenom stanju, prenosi "Dan".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.