NEMA INCIDENATA

Kosovska policija i dalje blokira sve prilaze selu Banjska: Jarinje i Brnjak zatvoreni za ulazak iz Srbije

Prodavnice, škole, ugostiteljski objekti i drugi lokali rade normalno

Jake snage na Kosovu. Kosovo Online

S. S.

25.9.2023

U selo Banjska u općini Zvečan na Kosovu, ni jutros se ne može ući ni izaći. Svi prilazi su blokirani jakim policijskim snagama, a još uvijek nije poznato kada će biti odblokirani, piše Kosovo Online.

Sva tri prilaza selu Banjska, iz pravca Zvečana, Zubinog Potoka i sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić su blokirana. Granični prijelazi Jarinje i Brnjak su i dalje zatvoreni za saobraćaj i putnike iz pravca Srbije, dok je moguće proći iz pravca Leposavića ka Raški.

Situacija na prijelazima Jarinje i Brnjak je nepromijenjena, pa se još uvijek, kao i jučer tokom ceijlog dana, može izaći sa Kosova, ali putnički automobili, pa čak ni pješaci, ne mogu da uđu na Kosovo.

Situacija u Severnoj Mitrovici, dan nakon incidenta u Banjskoj, je za sada mirna ali napeta. Ovog jutra znatno manji broj građana je vidljiv po prometnijim ulicama Severne Mitrovice, tek po koji sugrađanin koji žuri na posao ili ide u trgovinu, ili pak djeca na velikom odmoru koja žure nazad u škole sa doručkom.

Prodavnice, škole, ugostiteljski objekti i drugi lokali rade normalno. Automobili nesmetano prolaze, među njima tek neko vozilo policije, koje patrolira. Od jutros, specijalaca Kosovske policije nema na uobičajenim mjestima, kakav je slučaj bio prethodnih par mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.