GALERIJA MAK

Izložba slika "Infinitum" autorice Hibe Mustafić

Izložba se otvara u ponedjeljak

Hiba Mustafić. HKD Napredak

L. S. R.

30.4.2024

U organizaciji Središnje uprave HKD Napredak, a u okviru programa manifestacije “Dani Kantona Sarajevo”, u ponedjeljak 6. maja, u Galeriji MAK Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu u 19 sati bit će upriličeno otvorenje izložbe “Infinitum” autorice Hibe Mustafić, predsjednice Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Sarajevo. Izložba će biti otvorena do nedjelje 12. maja.

Hiba Mustafić rođena je u Sarajevu 1960. godine, gdje se i obrazovala. Kreativnost, a osobito afinitet prema likovnoj umjetnosti iskazala je još u ranom djetinjstvu, a već tokom osnovnog školovanja bilježi i prva priznanja za iskazani talent.

Profesionalno višegodišnje bavljenje turizmom niti jednoga trenutka nije umanjilo njenu ljubav prema likovnoj umjetnosti niti potrebu da se iskaže upravo na ovom polju.


Plakat izložbe. HKD Napredak

Rezultat toga je i samostalni projekt – Galerija „Blue Art“ koji pokreće 2012. godine , nakon 30-ogodišnjeg stvaralaštva. Riječ je o autorskoj galeriji otvorenoj s ciljem da široj javnosti predstavi isključivo svoja certificirana djela, od umjetničkih slika u raznim likovnim tehnikama (ulje i akril na platnu, grafika, crtež, pastele) do umjetnički obrađenih predmeta od upotrebne vrijednosti.

Tokom proteklog razdoblja Hiba Mustafić predstavila se domaćoj i inozemnoj javnosti kako samostalnim izložbama tako i kao autorica – sudionica preko stotinu kolektivnih, humanitarnih, revijalnih i aukcijskih izložbi i likovnih kolonija i radionica u BiH i inozemstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.