PRVA DEBATA

Pogledajte šta je izazvalo strah kod demokrata zbog Bajdenovog nastupa

Debata je pokazala da je Bajden povremeno gubio tok misli, što je izazvalo "paniku" kod demokrata i kampanje Bajden-Heris

Prva debata Trampa i Bajdena. AP

N. H.

prije 2 dana

Belgijski list "Politico" objavio je svoju analizu debate u kojoj je, kako navode, Bajden (Biden) ne samo razočarao, već i usadio strah u demokrate među kojima se može čuti da bi trebalo naći drugog kandidata. 

- Sve što je Džo Bajden trebao učiniti bilo je ponoviti svoj govor o stanju Unije koji je ispunio očekivanja - navodi se na početku analize.

Debata je pokazala da je Bajden povremeno gubio tok misli, što je izazvalo "paniku" kod demokrata i kampanje Bajden-Heris (Harris).

Takvi trenuci dali su dodatni materijal Trampovim pristašama za napade. Naime, može se čuti da je Bajdenov loš nastup naštetio šansama demokrata.

Dejvid Akselrod (David Axelrod), demokratski strateg, koji je sudjelovao u pobjedama Baraka Obame (Barack) u dvije predsjedničke kampanje, oštro je komentarisao Bajdenov nastup.

- Izgledao je pomalo dezorijentirano. Postao je jači kako je debata odmicala, ali do tog trenutka, mislim da je panika već zavladala - rekao je Akselrod CNN-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.