PREŽIVJELA TORTURU

Užas u Njemačkoj: Tinejdžerka iz BiH oteta i silovana

Tinejdžerka je nakon škole, oko podne, stajala na autobuskoj stanici i čekala drugaricu, kada joj je prišao kombi iz kog su izašli maskirani muškarci

Policija traži svjedoke. WAZ.de

E. Ć.

prije 6 dana

Tinejdžerka (15) porijeklom iz Bosne i Hercegovine otela su i brutalno silovala dvojica maskiranih muškaraca u Gelzenkirhenu, javlja Bild.

Ona je torturu prijavila policiji u Esenu u srijedu uvečer, prenio je ugledni njemački medij.

Odvezli je u kuću na nepoznatoj lokaciji

Tinejdžerka je nakon škole, oko podne, stajala na autobuskoj stanici i čekala drugaricu, kada joj je prišao bijeli kombi iz kog su izašli maskirani muškarci koji su je uvukli u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu.

U prijavi se navodi da su je odvezli u kuću na nepoznatoj lokaciji, gdje su je i silovali.

Nakon nekog vremena, kombijem su je odvezli u Esen i izbacili na ulici. Prema njenom svjedočenju, otmičari su bili obučeni u crno i na glavi su imali balaklave. Ono što je primijetila jeste da su govorili njemački, sa arapskim akcentom. Također, ono čega se sjeća jeste da su brzo vozili i da su nekoliko puta mogli da izazovu sudar. 

Drugi vozači primijetili bijeli kombi

To je potvrdio i portparol policije koji je rekao da su drugi vozači na ovoj trasi primijetili bijeli kombi koji vozi van svih ograničenja. Navodno, registarska tablica kombija je "CUX - HH" ili "CUX - HK".

Žrtva je još uvek pod utiskom svega što se desilo zbog čega nije mogla da odgovori na sva pitanja inspektora tokom saslušanja. Također, policija traga za svim mogućim svjedocima koji su bili na autobuskoj stanici Horst ili one koji su vidjeli bijeli kombi u Esenu ili Gelzenkirhenu, prenosi Bild.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.