MUP KANTONA SARAJEVO

Policija se oglasila o akciji "Trougao": Uhapšeno šest osoba

Za J.R. su bile raspisane tri operativne potrage zbog sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Obmana pri dobijanju kredita

MUP KS: Akcija uz podršku OSA-e. Fena

FENA

24.4.2024

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Trougao“.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo u vezi s krivičnim djelima prevara u privrednom poslovanju i prevara uhapšeno je šest osoba: Dž.R. rođena 1978. godine u Sarajevu, M.O., rođen 1976. godine u Sarajevu, E.Z., rođen 1974. godine u Sjevernoj Makedoniji, M.Č., rođen 1967. godine u Foči, J.R., rođen 1977. godine u Sarajevu, S.A., rođen 1978. godine u Sarajevu – svi iz Sarajeva.

Za J.R. su bile raspisane tri operativne potrage zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, na više lokacija na području općina Centar, Novi Grad i Ilidža u cilju dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala, koja su počinjena na štetu više fizičkih i pravnih lica. Pronađena je i izuzeta obimna dokumentacija, tražena Naredbom, a koja će biti korištena u daljnjem krivičnom postupku.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju daljnji rad na ovom predmetu, saopćeno je iz Odjeljenje za odnose s javnošću MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.