PRETRESAJU SE I STANOVI

Akcija policije i USKOK-a u toku: Špijun i visoko rangirani policajac odavali tajne

Zasad nema informacija o identitetu bivšeg obavještajca

Akcija policije. ILUSTRACIJA

A. O. / Index.hr.

27.7.2022

Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu upravo je u toku, a moguće i na još nekim lokacijama u Hrvatskoj.

U toku su pretrage stanova i drugih prostora, saznaje Index. Kako navode u ovom trenutku niko nije priveden te bi pretrage sutra trebale rezultirati privođenjem i prijavama.


Tri osobe pod sumnjom

Radi se o akciji koja zahvaća i vrh policije, jer je pod istragom i čovjek iz Ravnateljstva policije, najvišeg policijskog tijela, i to zbog odavanja službenih tajni.

Iz policije za Index u ovom trenutku nisu htjeli ništa komentirati.

Jutarnji.hr javlja da su pod sumnjom najmanje tri osobe, i to visokorangirani policijski službenik u Ravnateljstvu policije za kojeg se sumnja da je odavao službene tajne, bivši visokorangirani obavještajac iz nekadašnje Protuobavještajne agencije POA-e (preteča SOA-e) koji je bio rukovodilac centra POA-e u glavnom gradu, te jedan poduzetnik kojem su, na njegov zahtjev, informacije navodno prosljeđivane.


Kriminalističke istrage

Istražuju ih navodno zbog odavanja službenih tajni iz nekih od najtajnijih kriminalističkih istraga koje su posljednjih godina provodili USKOK i PNUSKOK.

Zasad nema informacija o identitetu bivšeg obavještajca, visokorangiranog policajca iz Ravnateljstva policije i poduzetnika. Moguće je da je akcijom zahvaćeno još ljudi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.