UHAPŠEN DILER

Policijska akcija u Novom Travniku: Zaplijenjeni heroin i metadon

Izvršen pretres stana i vozila

Droga oduzeta u Novom Travniku. MUP SBK

B. C.

11.11.2021

U okviru borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, tokom proteklog dana na području Novog Travnika realizovana je još jedna uspješna akcija.

- Dana 10.11.2021.godine u jutarnjim satima u ulici Ivana Meštrovića, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i PS Novi Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stana, pratećih prostorija i vozila marke Renault, koje koristi I.S. rođen 1983.godine- saopćeno je iz MUP-a SBK.

Prilikom pretresa pronađeno je 26 zamotuljaka sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, određena količina tečnosti za koju se sumnja da je metadon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Pronađene materije su oduzete, dok je osumnjičeni lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.