ISTOČNO SARAJEVO

Slaviša Jurošević: Nisam kriv za pokušaj ubistva Vasiljevića

Tužilaštvo zatražilo spajanje predmeta Slaviše Juroševića Belog sa predmetom ostalih optuženih

Slaviša Jurošević optužen za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića. Avaz

Piše: B. C./Avaz.ba

20.5.2020

U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu, održano je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Slaviše Juroševića Belog, po optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu – područna kancelarija u Vlasenici.

- Optuženi, koji se nalazi u pritvoru, u prisustvu svog branitelja, po optužnici se izjasnio da nije kriv. Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – područna kancelarija u Vlasenici predmetnom optužnicom stavlja mu na teret pokušaj ubistva, saopćeno je iz Okružnog suda Istočno Sarajevo.

U navedenom krivičnom predmetu Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – područna kancelarija u Vlasenici stavilo je prijedlog za spajanje Krivičnog postupka u smislu, jer se pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu već vodi krivični postupak protiv više osoba za isto krivično djelo, na štetu Slobodana Vasiljevića.


Slobodan Vasiljević brutalno pretučen u Šekovićima. Facebook

Jurošević se tereti da je Slobodana Vasiljevića iz Šekovića pokušao ubiti 2. јuna 2019. godine, skupa sa Miljanom Milićem, Stefanom Radovanovićem, Stevanom Garićem, Neboјšom Petkovićem, Milutinom Kandićem, Goranom Čalmićem i Neboјšom Ozimkovićem.

- Oni su ga sačekali na parkingu ispred dvorišta pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Šekovićima gdјe su ga brutalno pretukli. Milić je prvi prišao Vasiljeviću i iz svoјe јakne izvadio metalnu šipku, koјom јe Vasiljevića udario u glavu, usljed čega јe ovaј pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga zaјedno udaraјu, i to Milić metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama, navodi se u optužnici.


Okružni sud Istočno Sarajevo. Agencije

U tom trenutku, navodeno je u optužnici, do Vasiljevića, koјi јe ležao na asfaltu, dotrčao јe Јurošević, zaјedno sa Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, pa su Vasiljevića počeli udarati nogama po tiјelu. U premlaćivanju su ih zaustavili S. D, S. Ž, V. P. i P. R, koјi su izašli iz parohiјskog doma i krenuli prema njima. Јurošević јe, ugledavši te ljude, zaјedno sa Petkovićem, Kandićem i Čalmićem otrčao prema parku iz koјeg su prethodno došli, i dalje u pravcu lokalne banke. Milić, Radovanović i Garić dotrčali do Golfa, čiјi јe motor bio startovan, sјeli u njega i Garić ih јe odvezao u pravcu Vlasenice.


Nakon boravka u ekstradicionom pritvoru u Grčkoj, Slaviša Jurošević je ove godine izručen Bosni i Hercegovini.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.