VIJEĆE MINISTARA BIH

Nešić: Situacija što se tiče broja migranata na nivou iz prošlih godina

Ono što ćemo mi uraditi jeste da naše sigurnosne snage preduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi spriječili takve događaje - naveo je Nešić

Nenad Nešić. Fena

FENA

18.6.2024

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatralo je danas Informaciju o povećanom prilivu migranata i pogoršanju sigurnosne situacije u privremenim prihvatnim centrima, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić izjavio je danas u Sarajevu da se može reći da je došlo do određenog broja nasilničkih napada u okviru migrantskih centara.

- Ono što ćemo mi uraditi jeste da naše sigurnosne snage preduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi spriječili takve događaje - naveo je Nešić.

Ocijenio je da "nemamo trenutno kritičnu situaciju što se tiče broja migranata, ona je na nivou prošlih godina ili je nešto malo niža".

Nešić je, odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao da koliko je upoznat od šefa delegacije za pregovore sa FRONTEX-om, pregovori teku dobrom dinamikom i da očekuju da će vrlo brzo imati sporazum na stolu.

- Ono što je jako bitno jeste da ta delegacija koja je sastavljena od sva tri konstitutivna naroda iz dva entiteta uspješno sarađuje, nema problema u saradnji i imaju za cilj bolju zaštićenost naše granice - kazao je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.