"AVAZ" SAZNAJE

Afera "Tender": Tulumović i Husić u Tužilaštvu, otvaraju se oduzeti mobiteli

Postoji opravdana sumnja da je namješten tender za nabavku uređaja za zračenje

Tulumović ispred Tužilaštva. Avaz

M. Aš.

10.6.2024

Denijal Tulumović, donedavni direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli (UKC) i Šefik Husić, pomoćnik direktora za medicinske poslove ove zdravstvene ustanove, moraju se danas pojaviti u Tužilaštvu TK-a, saznaje portala "Avaza".

Brojni dokumenti

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, podsjećamo, oduzeli su im krajem maja mobilne telefone.

Njima su uređaji oduzeti prema naredbama Tužilaštva i Kantonalnog suda u Tuzli, a zbog provjera svih navoda u vezi nabavke aparata za zračenje u postupku liječenja onkoloških pacijenata u Klinici za onkologiju i radioterapiju

Saznajemo da se Tulumović i Husić danas moraju pojaviti na otvaranju oduzetih mobitela, a poziv im je upućen prošle sedmice.

Prema informacijama "Avaza“, postoji opravdana sumnja da je namješten tender za nabavku uređaja za zračenje. Zbog toga su oduzeti mobiteli, kako bi se utvrdilo ko je kome pogodovao u ovom poslu i zašto nisu ispoštovane upute Ureda za razmatranje žalbi.

Pala tri tendera

Aparati za radioterapiju u UKC-u Tuzla van upotrebe su od 17. februara prošle godine, kada je njihov rad zabranila Regulatorna agencija za nuklearnu i radijacijsku sigurnost BiH, a od tada do danas, nakon žalbenih postupaka, pala su tri tendera o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu linearnog akceleratora.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.