EKSKLUZIVNO

"Avaz" otkriva identitet uhapšenog u akciji "Plaza": Oprao 1,5 miliona eura novca od narkokartela!

Organizirana grupa vršila prevoz i distribuciju opojne droge „Kokain“ u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike

Pixell

M. Aš.

4.6.2024

Nakon hapšenja i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski djelatnici SIPA, predali su Tužilaštvu BiH, osumnjičenog sa područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

"Avaz " saznaje da je uhapšen Muriz Bešlagić.

On je pod istragom je Tužilaštva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe.

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su prikupljenih dokazi o djelovanju grupe za organizovani kriminal koja je vršila prevoz i distribuciju opojne droge „Kokain“ u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike u zemlje Zapadne Evrope i šire, te vršila pranje novca u višemilionskim iznosima stečenog opisanim kriminalnim aktivnostima i čiji pripadnici su tokom izvršenja krivičnih djela komunikaciju ostvarivali putem Sky ecc aplikacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.