GOVORIO NA TIKTOKU

Amir Pašić Faćo otkrio koga smatra nalogodavcima pucnjave na njega

Oni su onda zapucali i na te policajce, nisu pucali samo na mene

Amir Pašić Faćo. Facebook

S. S.

4.6.2024

Amir Pašić Faćo na TikToku sinoć je govorio o njegovom ranjavanju kod hotela Evropa u Sarajevu. Na njeg su pucali Sulejman Jasika i Mustafa Mehičević. Brzo nakon toga su uhapšeni te im je predložen jednomjesečni pritvor.

- Sjedio sam za stolom sa jednim prijateljem, odmah bočno pored našeg stola bila su vrata koja vode u kuhinju hotela. Njih dvojica su izletili kroz ta vrata i odmah počeli da pucaju. Prvi metak me pogodio u glavu, podigao sam ruku da se zaštitim i onda me je drugi metak pogodio u ruku. Ustao sam od stola i počeo bježati – rekao je.

Dodaje da su napadači potrčali za njim, a u blizini su se nalazili policajci.

- Oni su onda zapucali i na te policajce, nisu pucali samo na mene. Pucali su na policiju, ne znam zašto to niko ne kaže – kazao je.

Nakon toga je tvrdio da policija još uvijek nije uzela od njega izjavu, da je riječ o klasičnom pokušaju likvidacije te da se ispred njegove sobe ne nalazi niko od policajaca.

Kao nalogodavce Faćo je naveo Ibru Miladina, bivšeg tjelohranitelja Edina Gačanina Tita, vlasnika firme Monetize AD Ajdina Brkovića i sarajevskog biznismena Gordana Memiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.