MUSTAFA MEHIČEVIĆ

Dokumenti otkrivaju: Napadač na Faću bio tjelohranitelj Edina Gačanina Tita, skupa s Memijom pratio ga u Hrvatsku

Amir Pašić Faćo je ranjen u subotu navečer u bašti hotela Evropa te je zadobio teške tjelesne povrede

Mustafa Mehičević. Avaz

M. Aš. - S. S.

4.6.2024

Mustafa Mehičević, koji je pucao na Amira Pašića Faću, 2016. godine bio je tjelohranitelj Edina Gačanina Tita tokom njegovog boravka u Sarajevu, potvrđuju dokumenti u posjedu "Avaza".

Riječ je o dokumentima koji su prije nekoliko godina dostavljeni Tužilaštvu KS, a onda i Tužilaštvu BiH.

Mehičević je 2016. godine zajedno sa biznismenom Gordanom Memijom, Ibrom Miladinom, Jasminom Memetijem i Rijadom Dedeićem te pripadnicima FUP-a Draženom Čobovićem, Senadom Kadićem, Adinom Ćatićem, Emirom Druškićem, Dženisom Kadrićem (kasnije napustio FUP) i vođom narkokartela „Tito i Dino“ Edinom Gačaninom iz BiH putovali za Hrvatsku.

On je zajedno s pripadnicima FUP-a osiguravao Gačanina, a imali su osigurane troškove smještaja, plaćene dnevnice te koristili su vozilo koje im je iznajmio Gordan Memija.

Mehičević: Dio grupe. Avaz

Podsjećamo, postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu jednomjesečni pritvom Sulejmanu Jasiki i Mustafi Mehičeviću pod sumnjom da su počinili krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje oružja.

Pritvor im je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti zbog ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ročište o određivanju pritvora je održano jučer, a Sud još uvijek nije donio odluku.

Amir Pašić Faćo je ranjen u subotu navečer u bašti hotela Evropa te je zadobio teške tjelesne povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.