NA INICIJATIVU PRIJATELJA

Memorijalni nogometni turnir “Almir Raščić Raša” 22. i 23. juna u Goraždu, dolaze klubovi za koje je nastupao

Ovaj grad ima naviku da zaboravlja svoje ljude, a turnir “Almir Raščić Raša” ima za cilj da to spriječi

S press konferencije. A. Bajramović / Avaz

Alen Bajramovic

30.5.2024

Danas je održana prva konferencija za novinare Organizacionog odbora Memorijalnog nogometnog turnira, posvećenog sportisti i privredniku Almiru Raščiću, koji je ubijen 23. januara 2023. godine ispred zgrade u Goraždu u kojoj je živio. Turnir se organizira na inicijativu prijatelja i sugrađana i uz saglasnost porodice, a očekuje se učešće veterana “Željezničara”, “Veleža”, “Čelika” i “Goražda”.

- Hvala prijateljima i medijima. Danas zvanično objavljujemo detalje o Memorijalnom turniru za mog Almira. Poznaje ga cijeli grad. Moj Almir rano je otišao s ovog svijeta – kazao je Almirov otac Muhidin Dino Raščić.

Tokom nogometne karijere Almir Raščić nastupao je za klubove čije će selekcije učestvovati na turniru. Bavio se ugostiteljstvom, a njegov odnos prema rodnom gradu i ljudima s kojima je živio bio je posebna priča, istaknuto je tokom konferencije.

- 13. januar 2023. bio je koban. Desilo se tako i danas mi krećemo s ovim, da ga ne bismo zaboravili. Zahvaljujem se svim njegovim prijateljima koji su pokrenuli ovu inicijativu, zatražili saglasnost od nas i mi smo to prihvatili. Ne znam koliko će trajati moj život, ali želio bih da ovo ostane i poslije mene, da ovo ostane tradicionalni turnir. Na turnir će doći i mnogi reprezentativci BiH, koji su tražili da ih pozovemo, biće tu da uveličaju taj događaj - ističe Muhidin Raščić.

Ovaj grad ima naviku da zaboravlja svoje ljude, a turnir “Almir Raščić Raša” ima za cilj da to spriječi, kazao je član Organizacionog odbora Slavko Klisura.

- Ova manifestacija treba da nas približi jedne drugima u tom sjećanju, u toj našoj obavezi da ne zaboravljamo naše drugove, naše sugrađane. Objavili smo poziv svima koji žele biti sponzori, da budu uz nas. 22. i 23. juni bit će fini goraždanski dan, kada ćemo ugostiti naše prijatelje. Okupimo se oko ovoga, sjećanja su važna stvar – naglašava Klisura.

U večernjim satima 13. januara prošle godine Almir Raščić je napadnut u pasažu zgrade, dok se kretao prema automobilu na parkingu. Nepoznati počinitelj pucao mu je u glavu, a od posljedica ranjavanja preminuo je deset dana kasnije. Istraga o ubistvu Raščića ni do danas nije dala rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.