DUBAI MAFIJA

"Avaz" u posjedu novih Sky poruka / Tito piše: "Naredbe se prate do smrti"

Rizik je, zatvor ili da izgubiš život, ako si spreman na to, onda možeš uz nas jer si moja krv, zato dobivaš šansu, napisao je Gačanin

Gačanin: Jasne poruke članovima narkobande. Facebook

B. Cerić - S. Spahić

22.5.2024

U Sudu Bosne i Hercegovine jučer je održano ročište za produženje pritvora za još dva mjeseca za Adnana Smajlovića, Aidu Halać i Sančeza Jukića, koji su uhapšeni prošli mjesec u akciji "Crna kravata 2“.

Tužilac Sanjin Kulenović rekao je da su Sky poruke pokazale da su osumnjičeni Halać i Smajlović išli u Srbiju na obuku za upravljanje helikopterom, prema nalogu vođe narkokartela "Tito i Dino“ Edina Gačanina.

Jedna šansa

Tužilac je naglasio detalj iz Sky prepiske gdje se navodi da su za jedan dan u Beogradu potrošili 15.000 KM te da Halać pita Smajlovića: "Da li je brat ljut zbog toga" te da on odgovara da nije.

Kulenović je naveo da se u narednom periodu očekuju vještačenje mobilnih telefona, identificiranje novih članova na osnovu Sky komunikacije, identifikacija svjedoka-saučesnika te vještačenje ostale dokumentacije.

Osumnjičeni u sudnici Suda BiH: Ostaju li Halać, Smajlović i Sančez u pritvoru. Screenshot

„Dnevni avaz“ je u posjedu Sky poruka Gačanina iz novembra 2020. godine s NN osobom koja je koristila i telefon prvoosumnjičenog Adnana Smajlovića.

- Selam, kako si, sve OK, kako si mi ti? Objasni mi, ako jesi, šta su ti ambicije u životu? Ima li nešto šta ne smiješ ili šta te koči? Jesi li spreman da radiš? OK, dobit ćeš jednu šansu u našoj firmi, to iskoristi mudro i pametno - piše mu Gačanin.

"Moja krv"

Dodaje da se samo jedna osoba pita za sve, a to je on.

- Naredbe se prate do smrti. Kod nas nema deranja, ponižavanja, sve je s poštovanjem i respektom. Ako si spreman, onda možeš da dobiješ šansu. Rizik je, zatvor ili da izgubiš život, ako si spreman na to, onda možeš uz nas jer si moja krv, zato dobivaš šansu - kazao je Gačanin.

Veza s Hong Kongom i UAE

Kulenović je naglasio da su tokom istrage tužioci u komunikaciji s Hong Kongom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima te da su putem Interpola zatražili određene podatke o pravnom licu „Stralis Computing d.o.o“ iz Sarajeva i Sančezu Jukiću te da očekuju u narednom periodu da im se dostave izvještaji.

Poruke s Halać

U posjedu smo i Sky poruka između Edina Gačanina i Aide Halać, a vođa narkokartela joj je pisao u izbornoj noći 15. novembra 2020. godine.

- Ako Bog da, bit ćeš gradonačelnica Zenice za nekoliko godina. Idemo korak po korak. Išli smo na obje strane. Mudro, ko god pobijedi, mi smo pobjednici. Vi niste nijedna partija, nego naša. To je samo za narod, dok mi ne dođemo na vlast - poručio je Gačanin.

Mjesec kasnije Aida Halać piše Gačaninu: „Sve OK, brate. Imali smo sjednicu, sad su me izabrali za Radno predsjedništvo Gradskog vijeća, neće moći ništa mimo mene ići.“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.