PODRŠKA

Delić i Alić u posjeti udruženju "Koraci nade" u Tuzli

Udruženje "Koraci nade" pruža neprocjenjivu podršku djeci i osobama s invaliditetom, kao i njihovim porodicama.

"Koraci nade". Fena

FENA

8.5.2024

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić u pratnji Fadila Alića, resornog ministra u Vladi Tuzlanskog kantona, posjetio je danas udruženje "Koraci nade" u Tuzli.

Udruženje "Koraci nade"

Udruženje "Koraci nade" pruža neprocjenjivu podršku djeci i osobama s invaliditetom, kao i njihovim porodicama. Kroz različite programe i usluge, udruženje omogućava korisnicima da razvijaju svoje potencijale i postižu veću samostalnost.

Neki od programa i usluga koje udruženje pruža su edukativne radionice i aktivnosti prilagođene potrebama djece s višestrukim teškoćama u razvoju su fizička terapija i rehabilitacija, psihološka podrška za korisnike i njihove porodice, te savjetovanje i informisanje o pravima i mogućnostima koje mogu ostvariti osobe i djeca sa invaliditetom.

Važnost podrške

- Važnost podrške koju ovo udruženje pruža ne samo svojim korisnicima, nego i lokalnoj zajednici, a samim tim i cijelom društvu ne može se precijeniti. Ona ne samo da olakšava svakodnevni život osobama s invaliditetom, već i pruža podršku njihovim porodicama, pomažući im da prevaziđu izazove s kojima se susreću i postignu zdravu funkcionalnost porodice. To je za nas kao društvo od neprocjenjive važnosti - kazao je tokom posjete Delić.

Delić i Alić su izrazili punu podršku udruženju "Koraci nade" i istakli važnost njihovog rada za zajednicu, te ih upoznali s mogućnostima podrške koje mogu ostvariti sa kantonalnog i federalnog nivoa vlasti. Ovo udruženje, kao pružatelj socijalnih usluga prepoznaje i Zakon o socijalnim uslugama u FBiH koji Ministarstvo ove godine nastoji provesti kroz zakonske procedure usvajanja što će Koracima nade i drugim sličnim organizacijama omogućiti stabilno programsko finansiranje iz federalnog, ali i kantonalnih budžeta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.