PRVOMAJSKA PUTOVANJA

Kilometarske kolone na putu od Sarajeva ka Mostaru: Naoružajte se strpljenjem

BIHAMK je izdvojio dionice sa aktuelnim radovima

Brojni građani krenuli na put. Facebook

Dž. R.

1.5.2024

Jutros su zabilježene velike gužve na putevima u Bosni i Hercegovini zbog Međunarodnog praznika rada.

Duge kolone

Tako su duge kolone automobila već u ranim jutarnjim satima stvorene na putu od Sarajeva prema Konjicu i Jablanici te dalje prema Mostaru i granici sa Hrvatskom s obzirom da brojni građani odlaze na more.

Duge kolone su registrovane i na autoputu A-1 Tarčin - Bradina odnosno na naplatnom mjestu Bradina.

BIHAMK u svom jutarnjem izvještaju izdvaja dionice sa aktuelnim radovima: Tarčin - Konjic (na dvije lokacije), Jablanica - Potoci (Donja Jablanica), Tuzla - Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Kraševo), Dobro Polje - Miljevina, Čevljanovići - Nišići i Bijeljina - Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik - Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Obustavljen saobraćaj

Pored toga, na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača je obustavljen saobraćaj za vozila preko 30 tona zbog oštećenja mosta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Napomenimo da je zbog međunarodnog praznika rada 1. maja danas i sutra zabranjen prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.