NSRS

Stevandić razgovarao sa delegacijom Senata Republike Francuske

Predsjednik NSRS je rekao da RS odbacuje svaki spoljni intervencionizam

Nenad Stevandić sa delegacijom Senata Republike Francuske. Kabinet predsjednika NSRS

FENA

25.4.2024

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić razgovarao je danas u Banjoj Luci sa delegacijom Senata Republike Francuske, predvođenom predsjedavajućom Grupe prijateljstva Francuska-Balkan Martom de Sidrak.

Stevandić je upoznao sagovornike sa političkom situacijom u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kao i o procesu evropskih integracija. Dodao je da se RS zalaže za poštovanje ustavnog poretka u BiH, i da Bosna i Hercegovina "jedino može funkcionisati ukoliko se odluke donose uz saglasnost oba entiteta i sva tri konstitutivna naroda".

Predsjednik NSRS je rekao da RS odbacuje svaki spoljni intervencionizam, kao i antidejtonsko djelovanja neizabranog visokog predstavnika.

Takođe, potvrdio je da je RS posvećena evropskim principima i da sve odluke donosi u skladu sa Ustavom i zakonima, te da ne može prihvatiti nikakvo arbitražno, nezakonito i neustavno djelovanje.

U delegaciji francuskog Senata bili su i senatori Didje Mandeli i Lorans Aribej, savjetnik i izvršni sekretar pomenute grupe Gijom Renodino i ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Fransoa Delmas, saopćeno je iz Kabineta predsjednika NSRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.