SREBRENIK

Poznato zdravstveno stanje vojnika EUFOR-a povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći

Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje

S mjesta nesreće. Avaz

D. R.

24.4.2024

U Univerzitetski klinički centar Tuzla dana, 23.04.2024. godine u 19:52 sati u prijemnu ambulantu Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, sanitetskim vozilom UN snaga dovežena su tri pacijenta, nakon što su sudjelovali u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku, saopćeno je iz UKC-a Tuzla.

- Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji.

Pacijentica inicijala G. C. (2005. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizirana je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentica je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba.

Pacijent inicijala M. F. (1997. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitaliziran je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba - navode iz UKC-a Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.