PARLAMENTARNA SKUPŠTINA

Borjana Krišto organizovala božićni prijem u Sarajevu: Stigla brojna poznata imena

Odziv gostiju je veliki, a na prijem su došli mnogi predstavnici i akteri političkog, vjerskog, javnog i diplomatskog života u BiH

Božićni prijem - Avaz
Dragan Čović i Željka Cvijanović - Avaz
Nermin Nikšić - Avaz
Dnevni avaz
Fahrudin Radončić - Avaz
+10
S. S.

14.12.2023

Održan je tradicionalni božićni prijem u u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Domaćin je bila predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto, pišu Vijesti.ba.

Među gostima su bili visoki predstavnik BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt), član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi (Michael J. Murphy), šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler), ruski ambasador Kalabuhov, direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Zoran Tegeltija, premijer FBiH Nermin Nikšić te brojne druge zvanice s državnog i entitetskih nivoa vlasti.

Iako iz RS ne priznaju Šmita kao visokog predstavnika, na prijemu zanimljiv detalj. Naime, prisutni su svjedočili srdačnom pozdravu između Željke Cvijanović i Kristijan Šmit.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto iskoristila je priliku da u ime hrvatskih političkih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine najsrdačnije pozdravi prisutne i od srca im zaželi dobrodošlicu.

- Ovo je vrijeme najradosnijeg kršćanskog blagdana. Božić je vrijeme kada se naša srca ispunjavaju toplinom i kada osjećamo blizinu svojih najmilijih i na poseban način osjećamo snagu zajedništva. S toga su naša božićna okupljanja postala dio tog zajedništva. Vjerujem da svi mi ovdje, nezavisno o našem porijeklu, vjeri i naciji – u sebi nosimo želju da činimo dobro, da nosimo toleranciju i uzajamno poštivanje. Ovo je prilika za sve nas da popravimo svoje nakane i postupke prema drugima kako bi i dalje nastavili raditi u službi općeg dobra. To je posebno važno i za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu koja je nagrađena raznolikošću. U ovim danima posebno se suosjećamo sa onima koji su otrgnuti iz topline svoga doma, sa onima koji nevino ginu, sa gladnima i bolesnim. Neka ovo okupljanje bude i poruka mira, da se zalažemo za miran, dostojanstven i sretan život svakog pojedinca - kazala je Krišto, prenose Vijesti.ba.

Sa večerašnjeg prijema - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.