VLADA BRČKO DISTRIKTA

Usvojen trogodišnji plan Odjeljenja za javni registar

Modernizacija nove opreme i nabavka novih terenskih vozila uveliko pomoći u implementaciji novih projekata Odjeljenja

Brčko - Usvjen trogodišnji plan Odjeljenja za javni registar Distrikta. Fena

FENA

4.9.2023

Odjeljenje za javni registar Vlade Brčko distrikta usvojilo je trogodišnji plan rada koji se sastoji od osam programa usmjerenih na efikasnije i kvalitetnije pružanje usluga građanima iz nadležnosti Odjeljenja.

- Plan rada se odnosi i na treću fazu komasacije zemljišta u mjesnoj zajednici Krepšić te uspostavljanje geografsko-informacionog sistema i potpunu implementaciju aplikacijskih softvera za katastar u Distriktu - rekao je Tomo Obrenović, šef resornog Odjeljenja te dodao da je u plan rada za period 2024 – 2026. godinae uvrštena nabavka terenskih vozila za potrebe odjeljenja i modernizacija opreme.

Nabavka vozila

Poa riječima Obrenovića, ove godine Odjeljenje je izvršilo nabavku nekoliko terenskih motornih vozila za potrebe Pododjeljenja za katastar u iznosu od oko 160.000 KM te je za potrebe Službe za arhiv nabavilo hardver i softver ukupne vrijednosti 100.000 KM

- Sljedeće godine planiramo da pokrenemo projekt presnimavanja građevinskog dijela zemljišta u katastarskim opštinama Gorice i Brka jer na tim područjima postoje određena odstupanja - dodao je Obrenović.

Modernizacija opreme

Planirane programe rada Odjeljenje za javni registar će realizovati u okviru svoje organizacione strukture koju čine Pododjeljenje za matičnu evidenciju, Pododjeljenje za lična dokumenta, Pododjeljenje za katastarske knjige, Pododjeljenje za pisarnicu i zajedničke poslove i Služba za arhiv.

Obrenović je naglasio da će modernizacija nove opreme i nabavka novih terenskih vozila uveliko pomoći u implementaciji novih projekata Odjeljenja te dodaje da se od ostalih programa u trogodišnjem planu rada nalazi i razvoj kulturno-umjetničke tradicije u Distriktu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.