ZAJEDNIČKA AKCIJA

Donacije za Tursku i Siriju: Veliki odziv građana Mostara

Potrepštine koje se prikupljaju su zimska garderoba, deke, vreće za spavanje, higijenske potrepštine, pelene za djecu

Prikupljena pomoć u Mostaru. Anadolija

Anadolija

11.2.2023

Međunarodni foruma solidarnosti EMMAUS i Medžlis Islamske zajednice Mostar pokrenuli su akciju prikupljanja neophodnih potrepština za narod Turske i Sirije koji je nedavno pogodio razoran zemljotres.

Potrepštine koje se prikupljaju su zimska garderoba, deke, vreće za spavanje, higijenske potrepštine, pelene za djecu kao i nekvarljivi prehrambeni artikli poput ulja, brašna, riže i makarona.

Prikupljanje potrepština

- Interesovanje je nevjerovatno veliko. Oduševljeni smo odzivom. Za pola sata smo prikupili baš mnogo donacija. Velika stvar je i to što se mladi ljudi javljaju u namjeri da budu pri ruci i volontiraju. Siguran sam da ćemo, ako ovakav odziv bude i narednih dana, prikupiti velike količine potrepština - rekao je za Omer Avdić, rukovodilac ureda EMMAUS-a Mostar.

Za područje Medžlisa Islamske zajednice Mostar mjesto prikupljanja pomoći je veliki objekat Merkura u Sutini.

Do 18. februara

Organizatori su zamolili sve zainteresovane da ono što budu donosili bude zapakirano – odjeća u vreće, a higijenski i prehrambeni artikli u pakete. Prikupljanje je započelo danas i trajat će do 18. februara, svakog dana u razdoblju od 14 do 18 sati.

Prva tranša potrepština već u srijedu ili četvrtak će iz Doboja krenuti ka Turskoj. EMMAUS je dosad, također, uplatama na žiro račun i pozivima na broj 17011 prikupio značajna sredstva te je već za Tursku i Siriju uplaćena pomoć od po deset hiljada eura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.