SLUŽBENA POSJETA

Cvijanović u Grčkoj: Sa Micotakisom razgovarala o dodjeljivanju kandidatskog statusa za BiH

Na sastanku je konstatovano da BiH i Grčka nemaju otvorenih pitanja

Cvijanović je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH. Predsjedništvo BiH

A. Č.

12.12.2022

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Atini sa predsjednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom (Kyriakos Mitsotakis).

Na sastanku je konstatovano da BiH i Grčka nemaju otvorenih pitanja, te da dobri bilateralni odnosi treba da budu temelj daljeg unapređenja svih drugih vidova saradnje. Posebno je istaknuta potreba jačanja ekonomske saradnje, uz akcenat na oblast energetike.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na predstojeće zasijedanje Evropskog vijeća na kojem će biti razmatrano dodjeljivanje kandidatskog statusa za BiH.

Ovom prilikom, Cvijanović je izrazila očekivanje da će BiH za nekoliko dana postati kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, zahvalivši Grčkoj na kontinuiranoj podršci evropskoj perspektivi svih zemlja Zapadnog Balkana.

Tokom sastanka, Cvijanović je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši nadu da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.