HALIL LAGUMDŽIJA

Predsjednik VSTV-a o predistražnim radnjama protiv tužiteljice Kajmaković: To pokazuje da nema nedodirljivih

Sistem moramo graditi i čuvati, ali s druge strane interes je svih nas da se odstrane svi oni koji rade neprofesionalno, pogotovo oni koji u svome radu čine krivična djela, kazao je

Lagumdžija: Prvo moramo pomesti u svojoj avliji. Avaz

E. Ć.

7.9.2022

Halil Lagumdžija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) rekao je da su četiri kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Lagumdžija je kazao kako je pored tri najavljena kandidata u utrci i Seid Marušić, te da su iz VSTV-a zakazali intervju za 22. septembar. 

- Plan je da za narednu sjednicu Vijeća, koja je planirana 28. i 29. septembra, imamo tačku dnevnog reda a to je imenovanje glavnog tužioca. Mislim da neće biti "kočnica" i da ćemo uspjeti riješiti, iako bih volio da je ta situacija do sada riješena - rekao je Lagumdžija.

On ističe da imaju dobrih kandidata i da će učiniti sve da izaberu najboljeg.

Dotakao se i predistražnih radnji protiv Diane Kajkamković.

- To pokazuje da nema nedodirljivih. Moj stav je da ako želimo napraviti pravi iskorak, laički rečeno, prvo moramo pomesti u svojoj avliji. Sistem moramo graditi i čuvati, ali s druge strane interes je svih nas da se odstrane svi oni koji rade neprofesionalno, pogotovo oni koji u svome radu čine krivična djela - kazao je predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.