SARAJEVO

Karić se sastala sa Ahmetovićem: On radi na putu evropske BiH

Izuzetno je zadovoljstvo razgovarati sa mladim i energičnim Adisom čije se djelovanje ne svodi samo na priču o evropskoj BiH nego konkretno djelovanje na tom putu, napisala je Karić

S. S.

9.7.2022

Adis Ahmetović boravi u Sarajevu gdje se sastao sa Benjaminom Karić. FACEBOOK

Zastupnik SPD-a u Bundestagu Adis Ahmetović boravi u Sarajevu, a vrijeme je iskoristio i za susret i razgovor sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić.

Oni su obavili sastanak, a nakon toga su prošetali i Baščaršijom.

-  Njemački Bundestag usvojio je historijsku Rezoluciju pod nazivom “Podrška BiH na putu ka boljoj budućnosti". Jedan od najzaslužnijih je Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu i izvjestitelj njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku, koji je jedan od predlagača Rezolucije i moj današnji gost. Izuzetno je zadovoljstvo razgovarati sa mladim i energičnim Adisom čije se djelovanje ne svodi samo na priču o evropskoj BiH nego konkretno djelovanje na tom putu - poručila je nakon sastanka na društvenim mrežama Benjamina Karić. 

Podsjećamo, Adis Ahmetović je ranije u toku dana se sastao sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićom te je prisustvovao tradicionalnom čestitanju Bajrama kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.