BRISEL

Konaković: Bilo bi nam dobro da ove lopove sklonimo s političke scene

Bitno da se usvoje zakoni koji su oboreni, koje je ponovo kreirala opozicija, a zaustavio Dom naroda državnog parlamenta

Konaković: Najbitnija borba protiv korupcije. Screenshot

Piše: E. Ma.

12.6.2022

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, prije početka sastanka s predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom (Charles Michel), u izjavi za medije iznio je svoja očekivanja.

Na pitanje je li tačno da će EU ponuditi da 14 uvjeta podjeli na manje cjeline, odgovorio je potvrdno. 

- Nisu nam rekli šta će biti prva, ali su nam rekli da će pokušati podijeliti u nekoliko rezonskih dijelova. Očigledno je da ovih 14 uvjeta ne ide, očigledno je da ima nekih koji su u koliziji s različitim stavovima stranaka koje su parlamentarne. Čut ćemo danas prvo šta kaže Šarl Miišel i njegovi saradnici, pa ćemo na osnovu toga zauzimati stavove - istakao je Konaković.

On je naveo da je njemu najbitnija borba protiv korupcije.


- Mi smo opozicija. Bilo bi nam dobro da ove lopove sklonimo s političke scene, pa s tim nastupamo kao jednoj od ključnih stvari. Naravno, mnogo je bitno da se usvoje zakoni koji su oboreni na Domu naroda, koje je ponovo kreirala opozicija, a zaustavio Dom naroda državnog parlamenta. Jako bi teško bilo precizirati prioritet koji bi baš trebao biti prvi. Kad bismo bilo šta uradili, bilo bi dobro za BiH - rekao je Konaković.

Na pitanje je li moguće bilo šta uraditi prije izbora, Konaković je odgovorio da ono što traži Dragan Čović vjerovatno nije moguće prije izbora.

- Ono što tražimo mi, vjerovatno se ne slaže vladajuća pozicija. Možda prije izbora da nam pomognu da imamo regularne izbore, a onda nakon toga sve ostalo - zaključio je Konaković.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.