NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nabavite vakcine ili se povucite

Za "Avaz" govore Selim Bešlagić, Senidah, Andrija Milošević, Husref Musemić, Kenan Tahirović...

Avaz.ba

8.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Ljekari iz cijele BiH poručili vlastima – Nabavite vakcine ili se povucite.

Američki Kongres potvrdio je rezultate izbora. Džo Bajden (Joe Biden) novi je predsjednik SAD. Donosimo nove detalje, ali i reakcije na dešavanja u Vašingtonu.

Naš novinar analizirao je zašto SDA po svaku cijenu želi ukloniti Gordanu Tadić.

Ličnost dana je američki potpredsjednik Majk Pens (Mike Pence).

Na stranama Globusa bavili smo se novim epidemiološkim mjerama u Njemačko, ali i ostaku Evrope.

I dalje pratimo šta se sve deđava kada je u pitanju afera „Respiratori“. Saznajte kako su optuženi osmislili plan nabavke zaštitne opreme.

Selim Bešlagić, poslanik Naše stranke u Skupštini TK govori za naš list. Teme su trenutne političke prilike u ovom kantonu, ali i cjelokupna situacija u BiH.

Ima jedna mudra narodna poslovica koja kaže: „Mlad delija, star prosjak“. E upravo ta poslovica opisuje Sabita Okića, zvanog Okaka (65), rođenog u naselju Stjepan Polje kod Gračanice. Detaljnije čitajte na stranama Mozaika.

Avanturista Vedran Bađun, rođeni Omišanin, čija je adresa planeta Zemlja, stekao je golemu vojsku pratilaca i poklonika objavljujući slike i priče s mjesta širom svijeta koje je posjetio, također je tema na Mozaiku.

Na stranama Crne hronike donosimo epilog  policijske potjere za Sanelom Aslanijem, a tu su i detalji nakon drame u Ponijerima kod Kaknja gdje je pretučen mladić zato što je pretekao vozilo.

Senida Hajdarpašić, alijas Senidah govori za „Avaz“ o saradnji sa Dinom Merlinom.

Na stranama Sporta najavljujemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u odbojci, a za „Avaz“ govori i novi trener Tuzla Cityja Husref Musemić.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ pronađite i prilog posvećen posljednjim dešavanjima u Vašingtonu – Sramotni pad Donalda Trampa.

Također, pronađite i redovni prilog – TV Extra. Izdvajamo zanimljiv intervju s glumcem Andrijom Miloševićem, ali i sa bh. manekenom Kenanom Tahirovićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.