PRIVREMENI IZOLATORIJ

Bili smo u Studentskom domu Bjelave: Da li je sve spremno za prijem zaraženih

Pripremljene su posteljine, obavljena je dezinfekcija i sve je okrečeno

Piše: L. M. / Avaz.ba

7.8.2020

Studentski dom Bjelave - Avaz
Studenstki dom Bjelave - Avaz
Studenstki dom Bjelave - Avaz
Studenstki dom Bjelave - Avaz
Studenstki dom Bjelave - Avaz
+1

Jučer je u Sarajevu održan niz sastanaka u koordinaciji premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića. Cilj sastanaka je bio rješenje pitanja o privremenom izolatoriju u Kantonu Sarajevo.

U roku od 24 sata je osposobljen prostor za izolatorij u Sudentskom centru Bjelave. Pripremljene su posteljine, obavljena je dezinfekcija i sve je okrečeno.

- Jučer su nas pozvali na sastanak sa premijerom i kriznim štabom. Rečeno nam je da na raspolaganje moramo staviti jedan od paviljona Studentskog doma Bjelave. Zbog blizine UKC-u Sarajevo, ovaj dom je bio najbolje rješenje za rezervni izolatorij - kazao je Esmir Opardija, jedan od rukovodilaca Studentskog doma Bjelave.

Zdravlje studenata na prvom mjestu

Obzirom da su studentski domovi već korišteni u tu svrhu, Studentski parlament poziva premijera i Vladu da pronađu drugo rješenje za privremeni izolatorij, ali kako kažu iz rukovodstva, studenti su potpuno sigurni.

- Mi smo ovdje u interesu studenata. Zdravlje studenata nam je na prvom mjestu. Zbog toga je privremeni izolatorij osposobljen u odvojenom paviljonu, sa odvojenim ulazom. Dakle, da ne bi dolazilo do kontakta studenata sa izoliranima. Studenti su potpuno sigurni - rekao je Opardija.


Društvena odgovornost

Rukovodstvo Studentskog doma je pokazalo veliku kooperativnost i odgovornost prema situaciji.

- Moramo biti društveno odgovorni. Ono što je bilo do nas jeste da pripremimo zgradu za izolatorij. Mi smo to i uradili. Napominjem, ovo je rezervni izolatorij i ako ovdje budu boravili pacijenti, to će biti oni čija zdravstvena situacija nije kritična, a nadam se da niko neće doći i da neće doći do pogoršanja epidemiološke situacije - zaključio je Esmir Opardija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.