REAKCIJE

Čavka: Srebrenica će imati jednog zajedničkog kandidata

Posljednjih dana ponovo se vodi kampanja oko imena kandidata probosanskih snaga koji će o oktobru pokušati da pobijedi u izbornoj utrci

Admir Čavka. Avaz

Avaz.ba

11.2.2020

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka rekao je da je Srebrenica mjesto u kojem je počinjen genocid nad Bošnjacima i dodao kako niko nema pravo da se bavi politikantstvom, odnosno jeftinim populizmom u Srebrenici.  

- Posljednjih dana ponovo se vodi kampanja oko imena kandidata probosanskih snaga koji će o oktobru pokušati da pobijedi u izbornoj utrci za načelnika Srebrenice. Mediji najavljuju čak šest kandidata ispred probosanskog bloka. To je potpuno pogubno i neprihvatljivo - istakao je Čavka.


Admir Čavka. Avaz

On dodaje da će SBB BiH, kao i svaki put do sada, prihvatiti zajednički nastup u Srebrenici, ali i ostatku manjeg bh. entiteta. Savez za bolju budućnost BiH će okupiti probosanski korpus povratnika i učinit će sve da popravi katastrofalnu situaciju u kojoj danas povratnici žive.

- Savez za bolju budućnost, s Fahrudinom Radončićem na čelu, uvijek je podržavao zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice bez ikakvog uvjetovanja. Isto ćemo uraditi i ovog puta. Srebrenici nisu potrebne svađe i podjele, Srebrenici je potrebno samo jedno, a to je jedinstvo - kazao je Čavka.

Ističe da je više nego dobra inicijativa Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica s Edinom Ramićem na čelu, kojom je pokrenuta online registracija birača. Čavka smatra da Bosna i Hercegovina mora da se kreće u ovom smjeru.

- Ovo je državnički potez i u tom pravcu moramo ići. Svađe su stvar prošlosti, dogovor je dio budućnosti. Moramo poduzeti sve što je u našoj moći da od Bosne i Hercegovine napravimo najbolje mjesto za život - rekao je Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.