NEZABORAVNA TRKA

Trkački spektakl: Sarajevski noćni cener i noćni petak pozivaju vas na nezaboravnu trku pod zvijezda

Noćni cener i petak otvaraju svoja vrata, pozdravljajući hrabre trkače koji su spremni za svoje noćno putovanje

Trkački spektakl: Sarajevski noćni cener i noćni petak pozivaju vas na nezaboravnu trku pod zvijezdanim nebom. Sarajevo Marathon

Marketing

prije 5 dana

Sarajevo, grad bogate povijesti i nestvarne ljepote, ponovno će postati epicentar uzbuđenja jer se bliži datum održavanja najuzbudljivijeg trkačkog događaja sezone - Sarajevski noćni cener i noćni petak. U nedjelju, 14. jula, Sarajevo će ugostiti trkače iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da dožive posebno iskustvo pod sjajem zvijezda.

Ove godine vodilja za dizajn medalje i majice je jedan od glavnih simbola grada – zvekir. U pitanju je metalni krug pričvršćen na ulazna vrata umjesto zvona, koji danas ukrašava ulazna drvena vrata na mnogobrojnim ikoničnim znamenitostima više od 550 godina starog grada.

„Noćni cener i petak otvaraju svoja vrata, pozdravljajući hrabre trkače koji su spremni za svoje noćno putovanje. Taj istinski simbol ritma, snage i zajedništva pratiće svaki korak trkača na stazi. To nije samo zvuk; to je poziv na akciju, podsticaj da se prevaziđu granice i dostignu novi vrhunci“, kaže Amila Dogan ispred Udruženja za promociju sporta i razvoja Marathon Sarajevo.

Trkački spektakl: Sarajevski noćni cener i noćni petak pozivaju vas na nezaboravnu trku pod zvijezdanim nebom. Sarajevo Marathon

Šta vas očekuje:

Izazov staze: Trčeći kroz neke od najljepših dijelova Sarajeva, trčite kroz historiju grada. Prelazite iz perioda osmanske vladavine, preko Austro-ugarske, kraljevine Jugoslavije, do perioda socijalizma. Historiju grada ćete vidjeti i prolazeći pored osam mostova, jedinstvenih kao i period kada su sagrađeni.

Atmosfera: Doživite neponovljivu energiju Sarajeva pod noćnim nebom uz podršku sugrađana, volontera i drugih trkača. Grad sa dugom tradicijom, ispretpletenim kulturama, inspiriše na svakom koraku.

Nagrade: Svi učesnici su pobjednici! Posebno dizajnirane medalje i pokloni prijatelja utrka čekaju svakog učesnika na cilju. Pored toga, organizovan je i muzički spektakl pod otvorenim nebom.

Zajedništvo: Povežite se s drugim trkačima i stvorite trajna prijateljstva i uspomene. Sarajevski noćni cener nije samo trka, već i prilika za stvaranje nezaboravnih trenutaka i dijeljenje strasti prema trčanju s istomišljenicima.

„U tom trenutku, bićete kao junaci priče, a zvuk zvekira postaće vaša himna. Taj zvuk dodaje dodatnu dimenziju iskustvu na stazi od deset i pet kilometara, čineći svaki korak značajnijim. Jer za trkače, svaki korak je priča, a zvuk zvekira je melodija koja ih vodi ka cilju“, dodaje Amila Dogan. 

Trkački spektakl: Sarajevski noćni cener i noćni petak pozivaju vas na nezaboravnu trku pod zvijezdanim nebom. Sarajevo Marathon

Konkretni benefiti za trkače:

Manje vrućine: Trka se održava noću, što omogućava ugodnije temperature i smanjuje rizik od pregrijavanja, čineći trčanje sigurnijim i prijatnijim. A tu su i okrijepne stanice.

Jedinstveni ambijent: Noćno trčanje kroz Sarajevo nudi jedinstvenu perspektivu grada, sa osvijetljenim znamenitostima i zvijezdama iznad, stvarajući čarobnu atmosferu.

Prilika za turističku avanturu: Učesnici imaju priliku istražiti Sarajevo prije i poslije trke, od poznatih trgova do skrivenih uličica, čineći ovo događanje ne samo sportskim izazovom već i kulturnim iskustvom.

Ne propustite priliku biti dio ove jedinstvene priče!

Kako se prijaviti: Prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto na startnoj liniji! Posjetite web stranicu sarajevomarathon.ba i zauzmite svoje mjesto pod zvijezdama!

Prepustite se čarima noćnog trčanja, vaša avantura vas čeka u Sarajevu!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.