VIVAX 20 GODINA

Brend VIVAX proslavio 20 godina postojanja

Partnerima su tokom proslave uručene plakete kao zahvala za dugogodišnju i uspješnu saradnju

Brend VIVAX proslavio 20 godina postojanja. VIVAX

Marketing

prije 5 dana

Pred više od 500 gostiju iz cijele regije, VIVAX je partnerima, dobavljačima i zaposlenicima zahvalio na dugogodišnjoj saradnji i brojnim zajedničkim uspjesima 

U prepunom Mozaik Event Centru u Zagrebu, svečano je obilježena 20. godišnjica brenda VIVAX, poznatog po proizvodnji klima uređaja, bijele tehnike, malih kućanskih aparata te TV i audio uređaja. Za kolege iz cijele regije, dugogodišnje partnere brenda i M SAN Grupe, kao i sve prisutne, bila je to prilika da se prisjete ključnih trenutaka koji su obilježili prvih 20 godina uspjeha VIVAX-a.

Kako je u svom govoru istakao Vladimir Brkljača, član uprave M SAN Grupe, najveće zahvale idu partnerima, dobavljačima i zaposlenicima koji su doprinijeli uspjehu VIVAX-a.

„Sjećam se kako smo počeli s puno entuzijazma i ambicija. S godinama se mnogo toga mijenjalo – tehnologija, tržište i razni vanjski utjecaji, ali naša posvećenost razvoju VIVAX-a ostala je nepromijenjena. Danas sarađujemo s više od 4 hiljade partnera, a VIVAX je prisutan u više od 40 zemalja na tri kontinenta. Tokom godina uložili smo značajne resurse u nove proizvodne kapacitete i zapošljavanje mladih i stručnih ljudi kako bismo svakim novim modelom napravili pozitivan iskorak. Potrošačima nastojimo ponuditi kvalitetne i atraktivne proizvode te im omogućiti potpunu podršku tokom cijelog životnog vijeka uređaja. Hvala im što odabiru VIVAX“, poručio je.

Partnerima su tokom proslave uručene plakete kao zahvala za dugogodišnju i uspješnu saradnju. Nakon toga, više od 500 gostiju uživalo je u bogatom cjelovečernjem programu kojeg je vodila Marijana Batinić, omiljena televizijska voditeljica. Večer su uljepšale plesne cabaret tačke te nastupi klape Cambi, kultnog soul i funk sastava Soul Fingers, popularnog zagrebačkog benda SpiceGrills, a vrhunac je bio nastup jedne od najvećih regionalnih zvijezda, Jelene Rozge.

Brend VIVAX proslavio 20 godina postojanja. VIVAX

Istorija VIVAX-a

VIVAX je osnovan 2004. godine i danas proizvodi više od 1.100.000 uređaja godišnje, uz stroge kontrole kvalitete tokom cijelog proizvodnog procesa. Brend je prisutan u 40 zemalja na tri kontinenta: Europi, Aziji i Južnoj Americi. Najveću prodaju bilježi u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji, dok značajno raste na tržištima srednje i istočne Evrope, uključujući Češku, Slovačku, Mađarsku i Bugarsku. Posljednjih godina VIVAX je lansirao niz novih proizvoda, poput VIVAX Android Smart televizora s Android 11 softverom, QLED modela te A i B serije televizora. Također, asortiman klima-uređaja proširen je dizalicama topline, što dodatno obogaćuje ponudu. VIVAX je jedan od rijetkih evropskih brendova potrošačke elektronike koji proizvode izrađuje na evropskom tlu. Njihov proizvodni pogon za LED TV uređaje nalazi se u logističkom centru Rugvica, pored Zagreba te u Beogradu, gdje djelatnici u sterilnim antistatičkim odijelima sastavljaju module ekrana u specijalizovanom cleanroom prostoru.

O M SAN-u

M SAN Grupa je najveće privatno preduzeće u Adriatic regiji specijalizovano za distribuciju računalnog hardvera, softvera, potrošačke elektronike, solarnih panela i komercijalne LED rasvjete. Grupu čine i društva: Kim Tec Bosna i Hercegovina, Kim Tec Srbija, Kim Tec Crna Gora, Pakom Kompani Makedonija, a od kraja 2022. i Alterna distribucija u Sloveniji. Od svog osnutka, M SAN Grupa kontinuirano širi svoj portfelj svjetski poznatih brendova informatičke opreme i potrošačke elektronike, nudeći tako sveobuhvatna rješenja i najnovije tehnologije korisnicima širom regije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.