JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA

Rafael Nadal sarađuje s Albanijom: Otvara akademiju u Draču

Novi kompleks će se sastojati od 12 teniskih terena i još šest koji će biti namijenjeni za padel, jedan od najbrže rastućih sportova u cijelom svijetu

Nadal: Proširio svoju akademiju. Instagram

22.6.2024

Legendarni španski teniser Rafael Nadal proširio je svoju akademiju i u narednim godinama poslovat će i u albanskom gradu Draču.

Novi kompleks će se sastojati od 12 teniskih terena i još šest koji će biti namijenjeni za padel, jedan od najbrže rastućih sportova u cijelom svijetu.

Vrhunski kompleks

Osim toga, kompleks će sadržati i jedno igralište za više sportova, teretanu, bazen i restorane. Također, raspolagat će i radnjom i muzejom sa Nadalovim trofejima koje će on sam darivati.

- Svidjela mi se vizija Albanije za promociju sporta i njegovih vrijednosti. Siguran sam da će projekat biti uspješan - rekao je Nadal.

Sportski grad

O svemu se oglasio i premijer Albanije Edi Rama.

- Imamo veliku privilegiju, ali i odgovornost za saradnju s jednim tako izuzetnim sportistom i čovjekom. Govorili su nam da je nemoguće dovesti njegove planove u Albaniju, ali uspjeli smo. Stupili smo u kontakt s njegovom porodicom i ljudima koji vode njegove teniske centre i dobili smo odgovor mejlom da je saradnja moguća - naveo je Rama.

Podsjetimo, Nadal sličan kompleks na moru ima i u Kasandri na Halkidikiju u Grčkoj. Njegove akademije mogu se naći i u Kuvajtu, Meksiku, Hong Kongu.

Zanimljivo da će u blizini Nadalove akademije biti otvoren i kamp Mančester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.