VN SAUDIJSKE ARABIJE

Ovo je prva fotografija Mika Šumahera nakon jezivog sudara

Vozač Hasa je svjestan i nakon ukazane prve pomoći prevezen je u bolnicu

Vozač Hasa je svjestan i nakon ukazane prve pomoći prevezen je u bolnicu. Agencije

G. Š.

26.3.2022

Kvalifikacije za drugu trku sezone u Formuli 1 - Veliku nagradu Saudijske Arabije, ostale su u sjeni udesa Mika Šumahera. Vozač Hasa je svjestan i nakon ukazane prve pomoći prevezen je u bolnicu.

- Možemo potvrditi da je fizički dobro, razgovarao je i sa majkom. Prevezen je u bolnicu na sve preventivne preglede, sa tim u vezi očekujemo novosti od FIA - poručili su iz Hasa.

Prva pol pozicija

Pol poziciju „oteo“ je u posljednjem krugu vozač Red Bula Serhio Perez, kojem je ovo prva pol pozicija u karijeri. Perez je do prvog startnog mjesta došao sa vremenom 1:28.200.

Iza Pereza su ostala dva Ferarija – Šarl Lekler krenut će sa druge pozicije (zaostatak od 0.025 sekundi).

Treće mjesto u kvalifikacijama je zauzeo drugi vozač Ferarija Karlos Sains (+0.202), Maks Ferstapen je zauzeo četvrto mjesto, a prvih deset redom kompletiraju – Esteban Okon u Alpinu, Džordž Rasel u Mercedesu, Fernando Alonso u drugom bolidu Alpina, Valteri Botas u svom Alfa Romeu, Pjer Gasli u Alfa Tauriju i Kevin Magnusen u Hasu.


Hamilton bez Q2

Luis Hamilton krenut će sa 16. startne pozicije – bio je sporiji za 1.488 sekundi u odnosu na Pereza.

Prvi šok smo imali u Q1 dijelu kvalifikacija u kojima je vozač Mercedesa Luis Hamilton bio do te granice van svoje forme da nije izborio mjesto u drugom dijelu kvalifikacija. Hamiltonu se to dogodilo prvi put od 2017. i trke za Veliku nagradu Brazila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.