ORLOVI SLETJELI U BEOGRAD

Piksi žestoko odgovarao po dolasku u Srbiju: Čekali ste neuspjeh, izvolite, udarajte

Upitan je i da li je ostavka sada moralni čin, na šta je rekao "sljedeće pitanje"

Piksi: Oštro odgovarao. Starsport / Marko Đoković

E. Ć.

prije 4 dana

Fudbaleri Srbije sletjeli su u Beograd nakon što su ispali s Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a selektor "Orlova" Dragan Stojković Piksi se obratio novinarima.

Srbija se od prvenstva Evrope oprostila s dva boda - remi protiv Slovenije (1:1) i Danske (0:0), a popularni Piksi je bio jako oštar.

- Ne možeš tako da govoriš. Nije jedan bod, nego dva. Praviš neke senzacije bez potrebe. Šta da vam kažem? Borili smo se, dali smo sve od sebe, to ste vidjeli i sami, imate oči valjda. Nemojte od nečega da pravite što nije. Ako je neko želio, željeli smo mi, ne može da se zamjeri nijednom igraču. Shvatite to. Bod je falio, nijanse su odlučile - rekao je Piksi.

Hoće li otići

Pričao je o potencijalnom otkazu.

- Ne znam, pojma nemam stvarno. Ne treba pravite senzaciju. Nit je savez moja dedovina, ako neko misli drugačije, nije problem - odgovorio je on.

Upitan je i da li je ostavka sada moralni čin, na šta je rekao "sljedeće pitanje". Preuzeo je odgovornost na sebe.

- Naravno, ja sam najodgovorniji. Ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, do utakmica, analize i svega, to mi je u opisu posla. Ali nemojte toliko, smirite se sa pitanjima, niti sam rijaliti, niti sam neko - izjavio je on.

Kaže da su očekivanja javnosti čak i premašena.

- Ne znam, to drugi odlučuju. Ja sam ponosan na momke kako smo predstavili Srbiju. Nemojte da zaboravite, 90 posto ljudi je smatralo da ćemo popiti pet-šest komada od Engleske, da ćemo primiti 17 golova.

Naša odbrana je bila jedan od najboljih tamo. Mi smo popravili… To sada kažete (za Engleze da su podbacili)… Ne bi rekao prije mjesec dana, je l’ tako? Ne bih ni ja rekao, ali smo ih namučili dobro. Hoćete da mi kažete da je Engleska bila bolja od nas, da je Slovenija bila bolja od nas, da je Danska bila bolja?

E pa neće moći. To nije tačno. Očekivali smo da pobijedimo Sloveniju, nije došlo do toga. Mi smo naše šanse promašili, i tu se završava priča. Mi smo dali sve - istakao je on.

To me ne interesuje

Srbija je na Evropsko prvenstvo otputovala sa avionom koji je imao hrvatsku zastavu.

- To sam čuo kasnije. Komentator nije moj posao. Što bih se ja kao trener bavio tim stvarima, niti organizujem, niti me to interesuje - naveo je on.

Komentarisao je i glasine kako neki fudbaleri neće igrati za Srbiju sve dok je on selektor.

- Pa to pitaj njih. To kad vidim zvaničnu izjavu, te informacije i dezinformacije neću da komentarišem. Pravite probleme gdje ih nema. Ja razumijem medije, ovo je idealna prilika. Čekali ste neuspjeh, izvolte, udarajte, pljujte, vrijeđajte… Čekali ste svi, nemoj da se lažemo.

Negativne stvari donose tu neku lošu vrstu interesovanja. Po tebi smo loši, po meni nismo. 

Ne možeš da kažeš da se momci nisu borili, dali su sve od sebe. Ja sam tu da primam udarce bez ikakvih problema - poručio je Piksi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.