POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Od Kulje Vladića oprostili se legendarni Bajević, Marić, Slišković, Hadžiabdić...

Jedan od najvećih mostarskih fudbalera svih vremena preminuo prije dva dana

S ispraćaja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Meliha Smajkic

20.6.2024

Na hiljade ljudi iz cijele BiH, regiona, ali i šire danas su u Mostaru prisustvovali posljednjem ispraćaju Franje Vladića Kulje, jednog od najvećih mostarskih fubalera svih vremena, koji je preminuo prije dva dana u 74.godini života.

Navijači Rođenih iz Mostara, ali i cijelog svijeta, Vladića će pamtiti kao člana legendarnog "BMW tria“ kojeg su činili Dušan Duško Bajević i Enver Marić. Obojica ovih njegovih saigrača i prijatelja su bili na posljednjem ispraćaju, a izraze sućuti Vladićevoj porodici iskazali su brojni bivši igrači Veleža, među kojima Džemal Hadžiabdić, Blaž Slišković, Sead Kajtaz, Anel Karabeg...

U karijeri je Vladić odigrao 700 utakmica te bio strijelac 300 golova. U dresu Veleža je igrao od 1968. do 1979. godine, kada je prešao u grčki AEK, gdje je igrao dvije godine.

Nakon toga se ponovno vratio u Mostar gdje je igrao od 1981. do 1986. godine u Veležu. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije također je nastupao u svim uzrastima. Debi za reprezentaciju Jugoslavije imao je 1972.godine u Londonu proitv Engleske, kada je bio i strijelac na Wembleyu

U trenerskoj karijeri od 1985. do 1990. godine je bio trener mlađih selekcija Veleža, od 1995. do 1996. godine glavni trener prve momčadi u Zrinjskom, a kasnije asistent Žarku Barbariću i Blažu Sliškoviću, dok je dugi niz godina imao ulogu skauta u školi fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.