VELIKI TALENAT

Odličan potez uprave Veleža: Potpisao Bobaj

Njegovim dolaskom Rođeni su dobro pojačali i takozvano "zaštićeno" godište što će svakako olakšati posao i novom treneru

Bobaj: Pojačao "Rođene". FK Velež

E. Ć.

19.6.2024

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i prošlosezonski najbolji strijelac juniorskog prvenstva naše zemlje, Armando Bobaj, je novi igrač mostarskog Veleža. 

Mladi 18-godišnji fudbaler je svojim dobrim igramu u prošloj sezoni skrenuo pažnju na sebe i bilo je jasno da će napustiti Kozaru.

Od nekoliko ponuda, izabrao je Veležovu, a njegovim dolaskom Rođeni su dobro pojačali i takozvano "zaštićeno" godište što će svakako olakšati posao i novom treneru.

Bobaj je sa 16 pogodaka, kojima je dodao i šest asistencija, sa Dženanom Pucom i Seidom Pramenkovićem, bio najbolji strijelac juniorskog prvenstva, a nedavno je upisao i debi u mladoj reprezentaciji.

Armando Bobaj je rođen 30. jula 2005. godine u Bosanskoj Gradišci. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Kozare iz Bosanske Gradiške.

Sa 16 godina je u dresu Slobode iz Novog Grada debitovao u Prvoj ligi Republike Srpske, a tokom dvije sezone nastupa za ovaj klub odigrao je 21 utakmicu i postigao tri gola

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.