SUMIRAO UTISKE

Gigović: Ponosan sam zbog debija za BiH, bilo je dobrih stvari u našoj igri

Nekoliko puta smo i mi bili opasni u prvom poluvremenu

Gigović: Nismo izgledali neuigrano. N/FSBiH

E. Ć.

3.6.2024

Fudbaleri Bosne i Hercegovine izgubili su na gostovanju kod favorizovane Engleske rezultatom 3:0.

Dugo su naši fudbaleri odolijevali moćnom rivalu, a onda je penal u 60. minuti sve poremetio. Međutim, sigurno da je bilo dobrih stvari za selektora Sergeja Barbareza koji je večeras debitovao na klupi BiH.

Debitovalo je još nekoliko igrača, a među njima i Armin Gigović.

- Ponosan sam što sam debitovao za Bosnu i Hercegovinu protiv ovakvog protivnika. Nažalost, izgubili smo, ali mislim da smo imali dosta dobrih stvari u našoj igri.

Nekoliko puta smo i mi bili opasni u prvom poluvremenu. Iako je dosta novih igrača, nismo izgledali neuigrano, naprotiv. Sad se idemo spremati za utakmicu sa Italijom - rekao je Gigović.

Šarić: Šteta zbog dva gola u završnici. N/FSBiH

Osim Gigovića, za zvaničnu stranicu N/FSBiH govorio je i Dario Šarić, kojem je ovo bio drugi nastup za "Zmajeve".

- Dobro smo se borili protiv kvalitetnog protivnika. Ipak Engleska pripada samoj fudbalskoj eliti. Prvo poluvrijeme smo pogotovo odigrali borbeno. Mislim da je konačan rezultat previsok u odnosu na ono što smo prikazali.

Šteta zbog dva gola u posljednjih deset minuta. Probali smo i da igramo, ali nije lako to postići protiv Engleske, koja će ili osvojiti EURO ili biti u samoj završnici. Treba sve ovo što je bilo dobro da dalje poboljšavamo - kazao je Šarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.