NOVAJLIJA U TIMU

Gigović: Porodica i ja smo bili oduševljeni kad su nas nazvali Barbarez i Spahić, jedva čekam debi

Izvršio je pritisak na Šveđane kako bi dobio potrebnu dokumentaciju i zaigrao za Bosnu i Hercegovinu

Gigović: Prvo okupljanje. N/FSBiH

E. Ć.

31.5.2024

Jedan od brojnih novajlija na okupljanju fudbalske reprezentacije BiH je Armin Gigović.

Bivši kapiten U-21 reprezentacije Švedske je promijenio državljanstvo i odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu, zemlju iz koje dolaze njegovi roditelji.

Velika želja

- Drago mi je biti ovdje. Barbarez i Spahić su me po dolasku u reprezentaciju odmah nazvali i pokazali interesovanje i želju da dođem i zaigram. Porodica i ja smo bili oduševljeni - rekao je Gigović.

Istakao je da je zadovoljan kako je primljen u reprezentaciji, te da je stekao dobar osjećaj, dobar utisak o trenerima, igračima...

Inače, on je na okupljanje "Zmajeva" stigao nakon što je s Mitjelandom osvojio prvenstvo Danske.

- Zadovoljan sam. Bila je duga i jaka sezona. Do kraja smo osvojili. Drago mi je da da mogu završiti s titulom u klubu. Neću nastaviti tamo. Drago mi je što smo bili prvi i što sam osvojio prvu titulu u karijeri - naveo je Gigović.

Naglasio je kako jedva čeka debi za reprezentaciju BiH.

Napravio pritisak na Šveđane

- Velika utakmica, za mene i za mlađe igrače. Engleska je Engleska, ali ću ući u utakmicu kao da je neka ekipa iz Danske i Švedske. Dati gas, sve od sebe. Jedva čekam utakmicu, jedva čekam debi - poručio je Gigović.

Podsjetimo, direktor reprezentacija Emir Spahić je ranije govorio o Gigoviću.

- Spominjali smo ga u prošlosti više puta. Ne znam iz kojeg razloga i ne želim u to ulaziti zašto nismo uspjeli. Kad smo ga nazvali, to je bilo oduševljenje, kako njegovo, tako i njegovog oca - rekao je Spahić.

Naveo je kako se iz Fudbalskog saveza Švedske nisu javljali u prethodnim danima, te da su stvarali probleme.

- Tek smo danas dobili papir za njega, potvrdu od FS Švedske. On je sam napravio veliki pritisak na njihove ljude iz Saveza, oni su reagirali i poslali nam papir koji treba - poručio je Spahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.