ITALIJANSKI TRENER

Kapelo o sunarodnjaku: "On je treća liga, niko ga ne bi spominjao da mu Pep nije sponzor"

Legenda italijanskog fudbala smatra da je De Zerbi precijenjen

Fabio Kapelo. Platforma X

N. H.

14.5.2024

Legendarni italijanski trener Fabio Kapelo (Capello) smatra da je njegov sunarodnjak Roberto De Zerbi precijenjen. 

De Zerbi trenutno vodi Brajton od 18. septembra 2022. godine, a u 87 utakmica na klupi tog kluba ima 38 pobjeda, 20 remija i 29 poraza, a prošle sezone izborio je plasman u Evropsku ligu.

On je i fan napadačkog fudbala i Brajton uglavnom igra vrlo atraktivne utakmice. Zbog toga je vrlo cijenjen, ali ne i od Kapela. 

- Za mene je De Zerbi trećerazredni trener. Ne pripada elitnoj grupi trenera, ali ni drugoj klasi. On je treća grupa za mene. O njemu se puno priča samo zato što ga Gvardiola sponzorira, ali ove sezone je pokazao što može. Sada je deseti s Brajtonom. Što je on to osvojio u karijeri? Pogledajmo njegov CV, on je samo osvojio kup kao trener Šahtara i to je to.

On je školovan trener koji svoje ideje prikazuje kroz ekipu koje vodi, ali još se treba dokazati. Povezuje se s toliko klubova, a još ga nitko nije kontaktirao. Tu imamo i Brajton s kojim ima u ugovoru klauzulu od 15 miliona eura, a to nije malo za platiti da bi se dobilo trenera - kazao je Kapelo. 

De Zerbi je u karijeri vodio Fođu, Palerom, Benevento, Sasuolo i Šahtar. Brajton nakon 36 kola ima po 12 pobjeda, remija i poraza i nalazi se na tek desetom mjestu, nakon sjajne prošle sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.