SPORNA SITUACIJA

Čuveni sudija o utakmici između Reala i Bajerna: Dogodila se katastrofa koju niko nije želio

Lahoz je jedan od najpoznatijih FIFA arbitara i redovno je sudio utakmice Lige prvaka tokom svoje karijere

Lahoz. AP

Di. R.

9.5.2024

Jedan od najpoznatijih fudbalskih sudija Antonio Mateu Lahoz govorio je o situaciji s kraja utakmice Real Madrida i Bajern Minhena.

Sporna situacija

Podsjetimo, u zadnjim momentima susreta je Bajernov štoper De Ligt uspio postići gol nakon dodavanja Tomasa Milera (Thomas Muller), ali je linijski sudija odmah podigao zastavicu i pokazao da je ofsajd pozicija. 

Glavni arbirat Marčinjak (Marciniak) je istog momenta zviždaljkom označio prekid akcije, pa su igrači i golman Reala zastali. 

VAR nije mogao reagovati

Po novim pravilima, pogotovo otkako se uvela VAR tehnologija, sudija je dužan pustiti sporne situacije da se odigraju do kraja, pa naknadno odlučiti uz pomoć VAR sistema.

Sudija nije tako postupio nego je odmah prekinuo akciju Bajerna i tako sebi nije ostavio ni mogućnost da ispravi odluku.

- Dogodila se katastrofa koju niko nije želio. Sviran je ofsajd i time je spriječena mogućnost korištenja VAR tehnologije. Dogodila se najgora stvar koja se može dogoditi u suđenju. VAR nije mogao pomoći, igru nije zaustavilo podizanje zastavice, već zvižduk glavnog sudije - izjavio je Lahoz za Movistar.

Španski arbitar je također istaknuo da je normalno kada sudije pogriješe, ali da ga je ipak iznenadila Marčinjakova odluka kojom je zaustavio akciju Bajerna.

Lahoz je jedan od najpoznatijih FIFA arbitara i redovno je sudio utakmice Lige prvaka tokom svoje karijere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.